Αντιηλιακό όλο το χρόνο: Μύθος ή αλήθεια;
Αντιηλιακό όλο το χρόνο: Μύθος ή αλήθεια;
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Αντιηλιακό όλο το χρόνο: Μύθος ή αλήθεια;

Ήρθε η ώρα να καταρρίψεις τον μεγαλύτερο μύθο γύρω από την προστασία από τον ήλιο. Ποιος είπε ότι το αντηλιακό είναι μόνο για το καλοκαίρι; Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την συσχέτιση της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος. Επίσης, η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV) οδηγεί στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Κατά τους πιο κρύους μήνες, όταν ο καιρός είναι μουντός και το κρύο τσουχτερό, κανένας δεν φαντάζεται ότι ο ήλιος μπορεί να είναι βλαβερός για την επιδερμίδα. Ωστόσο, η επιβλαβής ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει ακόμα και τα σύννεφα ή τα τζάμια, με αποτέλεσμα να επιτίθεται «στα κλεφτά» στα κύτταρα της επιδερμίδας, χωρίς καν να το καταλάβεις. Η επιμελής, συνεχής προστασία από τον ήλιο όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο δερματικών διαταραχών, αλλά επίσης δρα ενάντια στα σημάδια της γήρανσης. Με άλλα λόγια, κρατά την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική.

Όταν οι καιρικές συνθήκες έξω είναι κάθε άλλο παρά ευχάριστες, ενστικτωδώς όλοι μας ντυνόμαστε ζεστά, με καπέλα, κασκόλ και γάντια · αυτό όμως δεν σημαίνει ότι καλύπτεται όλη η επιφάνεια της επιδερμίδας μας. Είναι σημαντικό να προστατεύετε το πρόσωπο και τα χέρια σας –αν δεν φοράτε γάντια–, καθώς αυτές οι περιοχές μένουν εκτεθειμένες και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ακτίνες του χειμωνιάτικου ήλιου.

Η μεγάλη διαφορά σε ό,τι αφορά την ανάγκη προστασίας από τον ήλιο το καλοκαίρι και τον χειμώνα έγκειται στη συχνότητα ανανέωσης του αντιηλιακού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η UV ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη κατά τη διάρκεια της άνοιξης παρά το καλοκαίρι! Μάλιστα, την ώρα που εσύ έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου το αντηλιακό με το καλοκαίρι και τα παιχνίδια στη θάλασσα, τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών δείχνουν ότι τα περισσότερα εγκαύματα εξαιτίας της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας σημειώνονται την άνοιξη.

Κι αυτό γιατί ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, η επιβλαβής ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα, σε ποσοστό έως και 80%. Στις μέρες μας ξέρουμε ότι το αντιηλιακό είναι απαραίτητο 365 μέρες το χρόνο γιατί η UV φτάνει όλο το χρόνο στην επιφάνεια της γης και δημιουργεί βλάβες στο δέρμα ανεξάρτητα από το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους που νιώθουμε. Η αντηλιακή προστασία πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας για την αποφυγή πανάδας και άλλων δυσχρωμιών σε πρόσωπο και σώμα.

 Αυτοί, λοιπόν, είναι οι τρεις βασικοί λόγοι για να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου χειμώνα – καλοκαίρι:

  1. Σε προστατεύει από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.
  2. Το χρειάζεσαι για όλα τα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο. Για παράδειγμα, το πρώτο σημείο στο οποίο βγάζουμε πανάδες είναι τα χέρια μας και κυρίως οι καρποί μας. Όσο συχνά τα πλένεις, τόσο φεύγει το αντηλιακό. Για αυτό χρειάζεται να το ανανεώνεις συνεχώς.
  3. Αν είσαι έξω από το σπίτι σου πολλές ώρες, σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ιδρώτα, χρειάζεται να ανανεώνεις το αντηλιακό στο πρόσωπό σου. Προτίμησε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι για άμεση απορρόφηση και δροσερό αποτέλεσμα.
22 Μαρτίου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.