Βότανα και θρεπτικά συστατικά για καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική απόδοση
Βότανα και θρεπτικά συστατικά για καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική απόδοση

Βότανα και θρεπτικά συστατικά για καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική απόδοση

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των εξετάσεων και εντατικοποιείται η προσπάθεια διαβάσματος για πολλούς μαθητές και φοιτητές, είναι χρήσιμες κάποιες συμβουλές που θα βελτιστοποιήσουν όχι μόνο την απόδοση στο διάβασμα αλλά και την τελική επιτυχία στις εξετάσεις.

Άλλωστε το πολύωρο διάβασμα, αν και σημαντικό, δεν είναι ο μόνος παράγοντας για την καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις. Σε αυτή την αγχωτική περίοδο χρειάζονται επίσης βέλτιστη συγκέντρωση, καλή μνήμη, επαρκή αποθέματα ενέργειας για την αντιμετώπιση της κούρασης από το εντατικό διάβασμα, σωστή διαχείριση του άγχους και φυσικά καλή υγεία των ματιών που καταπονούνται από την πολύωρη εστίαση στο διάβασμα ή στη χρήση υπολογιστή.

Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί κάποιος να βοηθηθεί από βότανα και φυσικά συστατικά που βελτιώνουν την απόδοση στο διάβασμα με ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, ενώ η δράση τους έχει αποδειχθεί επιστημονικά μέσα από πολυάριθμες μελέτες. Ας δούμε κάποια από αυτά:

Μπακόπα Μονιέρι (Μπράχμι): Πρόκειται για ένα βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Αγιουρβέδα (παραδοσιακή ινδική ιατρική) για την πνευματική απόδοση, ενώ και πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους, με πολύ ασφαλή τρόπο.

Ασβαγκάντα: Γνωστή και αυτή από την Αγιουρβεδική παράδοση, η Ασβαγκάντα είναι ένα προσαρμογόνο βότανο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν απαιτείται ψυχική και σωματική εγρήγορση, όταν κάποιος αισθάνεται κόπωση ή όταν υπάρχει απώλεια συγκέντρωσης. Βοηθά στη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.

Ροντιόλα: Ονομάζεται και σκανδιναβικό τζίνσενγκ, καθώς η προσαρμογόνος δράση του βοηθά στη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής κόπωσης που σχετίζεται με το άγχος και την πίεση, βελτιώνει την αντίληψη και την ικανότητα συγκέντρωσης και συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του άγχους.

Τζίνγκο Μπιλόμπα: Βοηθά στην υποστήριξη της νοητικής λειτουργίας και της μνήμης βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία και την καλύτερη αιμάτωση του εγκεφάλου. Συμβάλλει στην διατήρηση και ανάκληση πληροφοριών, καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.

Φασκόμηλο: Το βότανο αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση και την προσοχή.

Μύρτιλο: Αυτό το μούρο συμβάλλει στην οπτική ευκρίνεια και την καλύτερη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας των ματιών και στην καλύτερη ροή του αίματος σε αυτά. Είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που παρέχει επίσης προστασία στα μάτια από την μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν οι οθόνες των ηλεκτρικών συσκευών (π.χ. υπολογιστές, τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα).

Δεντρολίβανο: Θεωρείται ένας φυσικός ενισχυτής μνήμης καθώς βοηθά στη διατήρησή της και στην ανάκληση πληροφοριών.

 

Τα παραπάνω συστατικά, σε συνδυασμό με κιτικολόνη, καφεΐνη, συνένζυμο Q10, λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και 22 βιταμίνες και μέταλλα περιλαμβάνονται στο NEUBRIA EDGE (Focus), ένα πλήρες συμπλήρωμα διατροφής για καλύτερη συγκέντρωση και νοητική απόδοση, προστασία της υγείας των ματιών αλλά και καλύτερη διαχείριση του στρες.

7 Ιουνίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.