Δηλαδή, πρέπει, υποχρεωτικά να λάμπω στις γιορτές;
Δηλαδή, πρέπει, υποχρεωτικά να λάμπω στις γιορτές;
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Δηλαδή, πρέπει, υποχρεωτικά να λάμπω στις γιορτές;

Το ρεβεγιόν –έστω και με περιορισμούς λόγω πανδημίας- πλησιάζει κι εσύ νιώθεις υποχρεωμένη να κάνεις λαμπερές εμφανίσεις. Το θέμα είναι να γνωρίζεις πως αν πρώτα δεν νιώθεις καλά μέσα σου, δεν πρόκειται ποτέ να λάμψεις, είτε πρόκειται για τις γιορτές, είτε για μια οποιαδήποτε άλλη μέρα.

Όλες τις μέρες του χρόνου δεν πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και οφείλουμε να τον φροντίζουμε, καθώς, όταν νιώθουμε καλά μέσα μας, τότε μόνο μπορούμε να ακτινοβολούμε θετική ενέργεια και να την μεταδίδουμε. Μια θεραπεία προσώπου ή σώματος, που θα ανανεώσει την εμφάνισή μας, θα βελτιώσει την -πεσμένη λόγω ειδικών συνθηκών- ψυχολογία μας.

Σε κανονικές συνθήκες η εορταστική περίοδος θα σήμαινε προγραμματισμό για αγορές, ταξίδια και εορταστικές εξόδους. Παραμένοντας αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά ας μην ξεχνάμε πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών μας, αλλά και επειδή πάντα η περιποιημένη εμφάνιση μας ανεβάζει τη διάθεση ας δούμε πώς θα αποκτήσουμε πιο λαμπερό δέρμα και πώς θα ομορφύνουμε το βλέμμα που τονίζεται ιδιαίτερα με τη χρήση μάσκας. 

  • Το άγχος προκαλεί και τρίξιμο δοντιών 

Λόγω του άγχους όλο και περισσότεροι άνθρωποι σφίγγουν και τρίζουν τα δόντια τους, ειδικά τώρα που ο κορονοϊός και οι μεταλλάξεις του έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Μην ξεχνάς ότι η υγεία των δοντιών μας δεν εξαρτάται μόνο από την άριστη στοματική υγιεινή, καθημερινό βούρτσισμα, νήμα και κάθε 6 μήνες καθαρισμός, αλλά προστασία και από το τρίξιμο και το σφίξιμο των δοντιών. 

Το σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών είναι αποτέλεσμα κυρίως άγχους και παρατηρείται εντονότερα στους εσωστρεφείς ανθρώπους και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας που μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν είναι αντιληπτό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά ρωγμές και στη συνέχεια κατάγματα και σπασίματα των δοντιών. Σταδιακά μικραίνει το μέγεθος των δοντιών, διαταράσσεται η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνον να απαιτείται θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά να προκύπτει και πρόβλημα αισθητικής παραμόρφωσης του χαμόγελου και του προφίλ του προσώπου (σχέση μύτης με πηγούνι). Οι άνθρωποι που έχουν αυτή τη συνήθεια μπορεί να ξυπνούν με πονοκεφάλους, αίσθηση σφιξίματος στις γνάθους και πολλές φορές πόνο στα μάγουλα.

Και ο πόνος σίγουρα παίρνει από τη λάμψη μας. Για αυτό αφενός μια επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι απαραίτητη, αφετέρου ο έλεγχος του στρες είναι ακόμη πιο επιβεβλημένος. Ξεκίνησε με ένα ρόφημα φυτικών βοτάνων που θα σου προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, όπως η βαλεριάνα , το πράσινο τσάι και άλλα .

  • Η βελτίωση της εμφάνισης μας ανεβάζει τη διάθεση 

Όσο για το λαμπερό δέρμα, οι ειδικοί επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή: «Η βελτίωση της εμφάνισης μας ανεβάζει τη διάθεση». Για αυτό, αφού δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις για τις γιορτές τη λάμψη του μακιγιάζ , τότε φρόντισε την επιδερμίδα σου, επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα . Άλλωστε είναι τα πλέον απαραίτητα. Όσο έντονο μακιγιάζ και να κάνεις, αν το πρόσωπό σου δεν είναι ενυδατωμένο , τότε θα δείχνει θαμπό.

  • Άλλαξε διατροφικές συνήθειες

Σύμμαχος για το λαμπερό και υγιές δέρμα δεν είναι μόνο τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς, αλλά η σωστή μεσογειακή διατροφή. Αν θέλεις στις γιορτές να φορέσεις μόνο ένα κόκκινο κραγιόν και «that’s it», τότε  κόψε το πολύ αλάτι, τη ζάχαρη και το αλκοόλ και στρέψου στα όσπρια, τα φρέσκα λαχανικά εποχής και τη βιταμίνη C .

Και μην ξεχνάς, τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό, απλώς προτιμητέο.

17 Δεκεμβρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.