Dukan Diet: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη διατροφή των 4 φάσεων
Dukan Diet: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη διατροφή των 4 φάσεων

Dukan Diet: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη διατροφή των 4 φάσεων

Έχει κερδίσει 10 εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον και ο Φρανσουά Ολάντ. Ο λόγος για την Dukan Diet, τη δίαιτα τεσσάρων φάσεων που υπόσχεται θεαματική απώλεια βάρους χωρίς να νιώσουμε το αίσθημα της πείνας.

Η Dukan Diet, δημιούργημα του διατροφολόγου-νευρολόγου Πιέρ Ντουκάν ακολουθεί ένα  διατροφικό πρόγραμμα με πολλές πρωτεΐνες και λίγα λιπαρά και με ελάχιστους υδατάνθρακες.

Όπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του ο Πιερ Ντουκάν, μέχρι να τελειοποιήσει το διατροφικό του μοντέλο πέρασαν 20 χρόνια. «Η γνωριμία μου με έναν παχύσαρκο εκδότη, έναν εξαιρετικά πρόσχαρο άνθρωπο που έπασχε από μια δύσκολη περίπτωση άσθματος, τον οποίο παρακολουθούσα ως ασθενή όταν εργαζόμουν ως ειδικευόμενος νευρολόγος. Μια μέρα μου είπε: “Γιατρέ, βοηθήστε με να αδυνατίσω. Απαγορεύστε μου όποια τροφή θέλετε, εκτός από το κρέας. Το λατρεύω!”. “Εντάξει”, του είπα, και τον προέτρεψα να τρώει μόνο κρέας, αποφεύγοντας τα λιπαρά κομμάτια και να πίνει νερό. Σε 5 μέρες είχε χάσει 5 κιλά. Μέχρι τότε ήθελα να γίνω νευρολόγος για παραπληγικά παιδιά. Συνειδητοποίησα όμως ότι ήταν πολύ ψυχοφθόρο για μένα. Ήθελα να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους, έτσι αποφάσισα να κάνω στροφή στην καριέρα μου. Σπούδασα διαιτολογία και άρχισα να δουλεύω την ιδέα μου για τη δίαιτα των εναλλασσόμενων πρωτεϊνών» έχει πει ο Ντουκάν σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Και σήμερα, φτάσαμε στο πιο δημοφιλές διατροφικό μοντέλο της τελευταίας δεκαετίας με το οποίο έχει αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα γευμάτων μίας ημέρας για εκείνους που επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δίαιτα.

Αυτό το πρόγραμμα υψηλής πρωτεΐνης και λίγων υδατανθράκων και λιπαρών, ξεκινά με τη Φάση 1, τη Φάση Επίθεσης. Σε αυτή τη φάση, σου επιτρέπεται να φας όση ποσότητα θέλεις από τις εγκεκριμένες πρωτεϊνικές τροφές ενώ τα λαχανικά μπορούν να προστεθούν στη δίαιτα μετά από λίγες μόνο μέρες. Μετά τη Φάση Επίθεσης –συνήθως μετά από 2-5 ημέρες- ξεκινά η Φάση Κρουαζιέρας, που εναλλάσσει τις ημέρες μόνο με πρωτεΐνες με ημέρες που μπορείς να φας και πρωτεΐνες και λαχανικά, για να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και ξαναβρείς τη φόρμα σου. Η Φάση Κρουαζιέρα μπορεί να συνεχιστεί ώσπου να φτάσεις στο ιδανικό σου βάρος και μετά ακολουθεί η Φάση 3, μία Φάση Σταθεροποίησης που διαρκεί πέντε μέρες για κάθε μισό κιλό που έχεις χάσει, ώστε να αποφύγεις να ξαναπάρεις το χαμένο βάρος. Στη συνέχεια, η Φάση 4 είναι μία Φάση Μόνιμης Σταθεροποίησης για να αντιμετωπίσει τυχόν αύξηση του βάρους σου.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις τη δίαιτα που ακολουθούν 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, τότε μπορείς να κάνεις μια αρχή ακολουθώντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που θα βρεις ΕΔΩ.

9 Μαρτίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.