Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξεις το δέρμα σου;
Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξεις το δέρμα σου;

Γιατί το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να ελέγξεις το δέρμα σου;

Πριν από τις διακοπές γίνεται μεγάλη συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από τον ήλιο. Όμως, τα κρούσματα μελανώματος εξακολουθούν να αυξάνονται και μάλιστα τα τελευταία χρόνια συναντούμε μελανώματα και σε ηλικίες κάτω των 60 ετών,

Το φθινόπωρο είναι, σύμφωνα με τους δερματολόγους, η καταλληλότερη εποχή για να ελέγξουμε το δέρμα μας με τη μέθοδο της δερματοσκόπησης ή και, σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις ασθενών, με χαρτογράφηση σπίλων, καθώς αρκετοί ασθενείς εκτίθενται σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παρόλα αυτά, οι εξετάσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με την ίδια διαγνωστική αποτελεσματικότητα. Ο ετήσιος έλεγχος του δέρματός μας από έναν δερματολόγο είναι εξίσου σημαντικός με τη χρήση ηλιοπροστατευτικών μέσων, όπως είναι το αντηλιακό και το καπέλο, στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει

Όπως και σε όλες τις περιπτώσεις νεοπλασιών, η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου δέρματος μπορεί να σώσει τη ζωή των ασθενών. Οι ασθενείς με μελανώματα in situ, δηλαδή πολύ πρώιμα μελανώματα, έχουν ορίζοντα επιβίωσης σε ποσοστό που αγγίζει το 100%! Με τις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους που διαθέτουμε σήμερα, όπως είναι η ψηφιακή δερματοσκόπηση και η χαρτογράφηση, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των βλαβών αυτών γίνεται πιο εύκολα. Επομένως, οι ασθενείς δεν θα πρέπει να φοβούνται ή να αναβάλλουν την επίσκεψη στον δερματολόγο τους, εάν δουν κάτι ανησυχητικό στο δέρμα τους.

Τα πιο συνήθη σημεία του σώματος στα οποία εμφανίζεται το μελάνωμα είναι τα πιο εκτεθειμένα στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, όπως για παράδειγμα, τα χέρια, για αυτό οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακού και δη προσώπου, όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από τον έλεγχο, τι;

Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για προστασία όλο τον χρόνο είναι η επιλογή του αντηλιακού ακόμη και τον χειμώνα.

2 Οκτωβρίου 2018
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.