Γυναικεία Υγιεινή το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέχεις;
Γυναικεία Υγιεινή το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέχεις;
Posted in: ΓΥΝΑΙΚΑ

Γυναικεία Υγιεινή το καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέχεις;

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές, ξεκούραση, ανεμελιά, μπάνια στη θάλασσα, ηλιοθεραπεία... Σημαίνει όμως, κυρίως για τις γυναίκες, και κατακόρυφη αύξηση των κολπικών λοιμώξεων, λόγω παραμέλησης βασικών κανόνων υγιεινής. Κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οι ανάγκες υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής αυξάνονται κατακόρυφα, καθώς η υγρασία, η άμμος και οι υψηλές θερμοκρασίες ευνοούν ιδιαίτερα την ανάπτυξη κολπίτιδων, ουρολοιμώξεων και διάφορων ερεθισμών.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να προστατευθεί και να περάσει πραγματικά ξέγνοιαστες διακοπές, χωρίς να ανησυχεί για τυχόν λοιμώξεις ή ενοχλήσεις της ευαίσθητης περιοχής;

  1. Προσοχή στο πλύσιμο

Η ευαίσθητη περιοχή σας είναι μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του γυναικείου σώματος, καθώς ο κόλπος διαθέτει μια λεπτή ισορροπία pH αυτοκαθαρισμού, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία ανάγκη να πλυθεί εσωτερικά με κολπική πλύση. Γυναικολόγοι συστήνουν να πλένεσαι εξωτερικά και να χρησιμοποιείς προϊόντα σχεδιασμένα για χρήση στην ευαίσθητη περιοχή που σέβονται το σώμα σου. Επίλεξε το προϊόν που σου ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με την ηλικία και τις ανάγκες του οργανισμού σας.

  1. Άκου το σώμα σου

Πρόσεξε τα σημεία που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Μη φυσιολογική αιμορραγία, κολπικά υγρά, οσμή, κνησμός και πόνος ενδέχεται να υποδεικνύουν μόλυνση, όπως κολπίτιδα ή ακόμη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως κονδυλώματα. Μην διστάσεις να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου όταν νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά.

  1. Επισκέψου τον γυναικολόγο σου

Αν είσαι άνω των 18, να συμβουλεύεσαι τον γυναικολόγο σου κάθε χρόνο και να εξετάζεσαι για λοιμώξεις, ασυνήθιστα συμπτώματα και καρκίνο του τραχήλου. Ναι, δεν είναι η πιο ευχάριστη επίσκεψη, αλλά είναι πραγματικά γρήγορη και ανώδυνη.

  1. Δώσε στο σώμα σου χώρο να αναπνεύσει

Αν φοράς στενά ρούχα ή υφάσματα που δεν αφήνουν το σώμα να αναπνεύσει, όπως πολυεστερικά, αυτό μπορεί να δημιουργήσει θερμότητα και υγρασία στην περιοχή που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής. Επίλεξε άνετα υφάσματα που αναπνέουν, φτιαγμένα από φυσικά υλικά όπως βαμβακερά, όποτε είναι δυνατό. Στη θάλασσα, συνίσταται να αλλάζεις μαγιό και να μην μένεις με το βρεγμένο. Η υγρασία στην ευαίσθητη περιοχή δεν βοηθά το σώμα να αναπνεύσει και ευνοεί τη δημιουργία μυκητών.

  1. Πήγαινε τουαλέτα πριν και μετά την σεξουαλική επαφή

Η ούρηση πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή βοηθάει στην πρόληψη λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, οι οποίες μπορούν να προκύψουν όταν τα μικρόβια του κόλπου προωθούνται στην ουρήθρα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Βεβαιώσου ότι πλένεις τα χέρια σου πριν και μετά την επαφή για να προλάβεις η διάδοση βακτηρίων.

14 Ιουνίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.