H μελαγχολία της επιστροφής και 5 tips για να την καταπολεμήσεις!
H μελαγχολία της επιστροφής και 5 tips για να την καταπολεμήσεις!

H μελαγχολία της επιστροφής και 5 tips για να την καταπολεμήσεις!

Με το τέλος των διακοπών, η επιστροφή στην καθημερινότητα φαντάζει δύσκολη. Και μπορεί ακόμη ο καιρός να είναι ζεστός και γλυκός, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, δεν υπάρχει και πολλή διάθεση για διασκέδαση.

Αν η έλλειψη διάθεσης για χαρούμενες δραστηριότητες συνδυάζεται και με πολύ άγχος, έντονο εκνευρισμό ή επιθετικότητα, ψυχοσωματικά συμπτώματα, πονοκεφάλους, αϋπνία ή έλλειψη όρεξης, τότε είναι προφανές πως έχεις  τη λεγόμενη μελαγχολία της επιστροφής.

Είναι συχνό φαινόμενο σε όλο τον δυτικό κόσμο και αντιμετωπίζεται με μερικά απλά tips:

  • Οι ειδικοί συνιστούν να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο μεταξύ διακοπών και επιστροφής στους κανονικούς ρυθμούς της δουλειάς. Δηλαδή, πρέπει να φροντίζεις να μην επιστρέφεις από τις διακοπές σου μία ημέρα πριν πας στο γραφείο, αλλά τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες νωρίτερα, ώστε να προσαρμοστείς στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού, τακτοποιώντας τα πράγματά σου από τις βαλίτσες σου.
  • Επίσης, φρόντισε -αν έχεις τη δυνατότητα- να δουλέψεις με μέτρο. Όταν επιστρέψεις στη δουλειά ή στο σχολείο σου, ξεκίνα με πιο χαλαρούς ρυθμούς και μην μπεις κατευθείαν στα βαθιά, αλλά πάρε τον χρόνο σου.
  • Κάθε φορά που νιώθεις την καθημερινότητα να σε πνίγει, κάνε 5 λεπτά διάλειμμα από ό,τι κάνεις εκείνη τη στιγμή και σκέψου πόσο όμορφα πέρασες στο νησί. Αυτό θα σε βοηθήσει να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να συνεχίσεις με μεγαλύτερη όρεξη το διάβασμα ή τη δουλειά.
  • Κάνε γυμναστική. Πάντα η άσκηση βοηθάει στο να έχουμε καλή διάθεση, καθώς με αυτήν εκκρίνονται ενδορφίνες, που θεωρούνται οι ορμόνες της ευτυχίας.
  • Βοήθησε τον οργανισμό σου να ξεπεράσει τη μελαγχολία μετά τις διακοπές με φυτικά συμπληρώματα διατροφής. Τα ω3 λιπαρά οξέα , η βιταμίνη Β5 , το ασβέστιο και το φολικό οξύ , σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να αποδειχθούν σε πολύ καλούς συμμάχους στην αντιμετώπιση της άσχημης διάθεσης και της μελαγχολίας. Ένταξε στο διαιτολόγιό σου τροφές πλούσιες σε ω3 λιπαρά, όπως ο τόνος, σε Β5, όπως οι ηλιόσποροι, σε ασβέστιο, όπως το τυρί και το μπρόκολο και σε φολικό οξύ, όπως οι φακές. Πάντα βέβαια, υπάρχει και η επιλογή των φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής για πιο γρήγορα κι άμεσα αποτελέσματα (συνεπικουρικά με τη διατροφή).
26 Αυγούστου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.