Homemade cake με βούτυρο αμυγδάλου-κάσιους από τη Nutlers
Homemade cake με βούτυρο αμυγδάλου-κάσιους από τη Nutlers

Homemade cake με βούτυρο αμυγδάλου-κάσιους από τη Nutlers

Αν ψάχνεις για μια συνταγή για vegan κέικ βανίλιας, που όχι μόνο φτάνει τη γεύση από αλλά και την υφή του παραδοσιακού κέικ, χωρίς όμως τις ίδιες επιπτώσεις για την υγεία σου, μόλις τη βρήκες! Αυτό το κέικ βανίλιας χωρίς γλουτένη είναι τόσο μαλακό, υγρό και γεμάτο με γεύση, αλλά 100% χωρίς λάδια, χωρίς λιπαρά και χωρίς καν να το καταλαβαίνεις στη γεύση.

Υλικά

  • 4 κούπες καλαμπόκαλευρο
  • 1 1/4 κούπες βούτυρο αμυγδάλου-κάσιους από τη Nutlers
  • 1 3/4 κούπες ζάχαρη
  • 1 ½ κούπα vegan γιαούρτι
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 3 βανιλίνες  
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμένεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις
  • Ανακατεύεις σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα άλλο μπολ. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν το βούτυρο αμυγδάλου-κάσιους από τη Nutlers με τη ζάχαρη. Μετά πρόσθεσε το γιαούρτι, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνέχισε το ανακάτεμα.
  • Σταδιακά ρίχνετα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα. Μην ανακατέψεις υπερβολικά.
  • Βάλτο σε φόρμα κέικ και ψήσε για 60 με 70 λεπτά.
  • Περιμένεις ένα 20λεπτο περίπου να κρυώσει και το ξεφορμάρεις.
30 Ιανουαρίου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.