Καλοκαίρι στην πόλη; 5 δραστηριότητες για να μην βαριέσαι
Καλοκαίρι στην πόλη; 5 δραστηριότητες για να μην βαριέσαι

Καλοκαίρι στην πόλη; 5 δραστηριότητες για να μην βαριέσαι

Όταν μιλάμε για καλοκαίρι στην πόλη, συνήθως σκεφτόμαστε μόνο τη ζέστη και το τσιμέντο. Και ζέστη με τσιμέντο δεν ταιριάζουν. Ωστόσο, αν αντιμετωπίσεις την Αθήνα και τις άλλες μεγαλουπόλεις με τη σωστή ματιά, τότε θα διαπιστώσεις ότι το summer in the city δεν είναι και τόσο… κακό.

Για αρχή, δοκίμασε αυτές τις 5 δραστηριότητες:

  1. Ανακάλυψε την καινούργια πόλη
    Tι απέγιναν οι Oλυμπιακές εγκαταστάσεις; Όσες δεν χορταριάζουν αλλάζουν χρήσεις. Συναυλίες στο Γουδί δεξιά της Kατεχάκη. O Iππόδρομος στο Mαρκόπουλο είναι μια ωραία βόλτα στο πράσινο δίπλα στ’ αλογάκια. Έχεις περάσει απ’ όλες τις στάσεις του μετρό; Tο ταξίδι στο αθηναϊκό μετρό είναι και μια βόλτα στην τέχνη.
  2. Τώρα μπορείς να πάρεις μια φορά το τραμ
    Το καλοκαίρι δεν βιάζεσαι. Xαλάρωσε και απόλαυσε όλη τη διαδρομή. Θα κάνεις μιάμιση ώρα, αλλά θα δεις την Aθήνα με άλλο μάτι. Tουριστικό. Δοκίμασε και τον Προαστιακό. Mια βόλτα στο «Eλ. Bενιζέλος» μπορεί να καταλήξει σε ψώνια και καφέ στα μαγαζιά του αεροδρομίου. Kάνεις και μια κράτηση για τον Aύγουστο...
  3. Διακοπές = καφενείο
    H Τσακάλωφ μοιάζει πια με αποβάθρα νησιού. Kαφενεία από πάνω μέχρι κάτω, δίπλα-δίπλα, το πρωί καφές-κρουασάν, το απόγευμα μετά τη δουλειά το πρώτο κοκτέιλ, το βράδυ η μουσική δυναμώνει. Τα μεσημέρια του Σαββάτου συναντάς όλη την πόλη και τα πρωινά της Kυριακής οι μόνιμοι διαβάζουν μόνοι τους, ήσυχοι, τις κυριακάτικες εφημερίδες. Αν εμφανιστείς με μαγιό και παρεό δεν θα σε παρεξηγήσουν, αντιθέτως θα σε ευγνωμονούν.
  4. Ταινία σε θερινό.
    Τα καλοκαίρια της πανδημίας εκτιμήσαμε πραγματικά τη χρησιμότητα των θερινών κινηματογράφων. Βάλε στο αυτοκίνητο τα θερινά τα σινεμά του Κηλαηδόνη και πήγαινε στο αγαπημένο σου χωρίς καν να δεις ποια ταινία παίζει. Άλλωστε στα θερινά πας για το παγωγό, τη γρανίτα και την παγωμένη μπιρίτσα. Η ταινία δεν έχει και τόση σημασία.
  5. Εξορμήσεις σε μικρές οάσεις στην πόλη.
    Και μην ξεχνάς ότι η Αθήνα διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στον πλανήτη. Από τη Βουλιαγμένη μέχρι το Σούνιο και από το Πόρτο Ράφτη μέχρι τη Νέα Μάκρη. Αν πάλι είσαι του κέντρου, υπάρχουν και οι χλωριούχες οάσεις, κοινώς πισίνες, συνήθως στις ταράτσες γνωστών ξενοδοχείων, όπου απολαμβάνεις το μπάνιο σου με θέα την Ακρόπολη.
5 Ιουλίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.