Μύκητες και παραλία: Πώς θα τους αντιμετωπίσεις
Μύκητες και παραλία: Πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Μύκητες και παραλία: Πώς θα τους αντιμετωπίσεις

Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που τα κρούσματα λοιμώξεων, ιδίως στις γυναίκες, αυξάνονται αρκετά. Το μπάνιο στη θάλασσα, στην πισίνα, αλλά και η ηλιοθεραπεία στην άμμο θεωρούνται από τους βασικούς υπεύθυνους για την αύξηση αυτή. Όσες μάλιστα έχετε αντιμετωπίσει και παλιότερα πρόβλημα, τότε γνωρίζετε καλά πόσο ενοχλητικές μπορούν να γίνουν.

Οι μύκητες και τα μικρόβια ζουν σε ζεστές και υγρές επιφάνειες όπου μπορούν να πολλαπλασιαστούν, προκαλώντας λοιμώξεις, που εμφανίζονται με τσούξιμο, υγρά, φαγούρα ή και πόνο στα γεννητικά όργανα και την ουρήθρα αλλά και με δυσοσμία και αλλαγή στο χρώμα δέρματος-νυχιών στα πόδια.

Συνήθως το καλοκαίρι «χτυπούν» σε δέρμα, νύχια και γεννητικά όργανα (στις γυναίκες κυρίως). Τι θα κάνεις για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου; Ιδού:

  • Μην μένεις για πολλές ώρες με το βρεγμένο μαγιό. Να έχεις πάντα μαζί σου δεύτερο για να το αλλάζεις.
  • Σκούπιζε τα δάχτυλα των ποδιών και τα πέλματα πολύ καλά μετά από κάθε επαφή με το νερό, καθώς η υγρασία σε συνδυασμό με την άμμο, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκήτων.
  • Φρόντισε να κυκλοφορείς πάντα με σαγιονάρες ή sliders και ποτέ ξυπόλητος/-η, είτε είσαι στη θάλασσα είτε σε κάποιο ξενοδοχειακό συγκρότημα με πισίνα.
  • Μην ξαπλώνεις ποτέ χωρίς να απλώσεις την πετσέτα σου στην ξαπλώστρα ή την παραλία.
  • Κάνε μπάνιο με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι για το ph του δέρματός σου, όσο πιο σύντομα γίνεται από τη στιγμή που γύρισες από το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα.
  • Προμηθεύσου πριν φύγεις για ταξίδι και πάρε στις διακοπές . Εκτός από τη χλωρίδα του εντέρου, ρυθμίζουν και αυτή του κόλπου, θωρακίζοντάς τον από κολπίτιδες και μυκητιάσεις.
  • Μην παραλείπεις να ουρείς κάθε φορά μετά το σεξ, ώστε να αποβάλλονται τα βακτήρια από τον κόλπο που εκκρίνονται κατά τη σεξουαλική επαφή. Έτσι, θα αποφύγεις το ενδεχόμενο ουρολοίμωξης και μυκητίασης.
  • Θωράκισε το ουροποιητικό σου από τις λοιμώξεις και τη λήψη κράνμπερι.

  • Αν νιώσεις φαγούρα ή ερεθισμό λόγω των συνθετικών υφασμάτων των μαγιό, με τα οποία κυκλοφορούμε όλη την ημέρα στις διακοπές, μην έρθεις σε σεξουαλική επαφή ακόμη και με τον μόνιμο σύντροφό σου χωρίς προφυλακτικό και κάνε πλύσεις στην ευαίσθητη περιοχή με εξειδικευμένο προϊόν.

 

2 Αυγούστου 2019
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.