Περίοδος εξετάσεων: Οι τροφές που θα γίνουν σύμμαχοί σου!
Περίοδος εξετάσεων: Οι τροφές που θα γίνουν σύμμαχοί σου!

Περίοδος εξετάσεων: Οι τροφές που θα γίνουν σύμμαχοί σου!

Την περίοδο της εξετάσεων, χρειάζεσαι συγκέντρωση και αντοχή. Για αυτό εκτός από τον ύπνο σου, πρέπει να προσέχεις και τη διατροφή σου.

Για παράδειγμα, καλό είναι να κρατάς έναν σταθερό αριθμό γευμάτων, προκειμένου να κρατήσεις σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σου, καθώς είναι το βασικό καύσιμο του εγκεφάλου σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να τρως πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Ακόμη κι αν δεν έχει πολλή όρεξη να φας, ας κάθεσαι στο τραπέζι, και ας τρως μικρές ποσότητες. Και μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα σνακ, δηλ. δεκατιανό και απογευματινό.

Όσο για το τι τροφές πρέπει να προτιμάς αυτή την περίοδο, η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή. Επίλεξε τροφές που θα σε βοηθήσουν στη συγκέντρωση, στη μνήμη, αλλά και θα σου δώσουν ενέργεια.

Σε μία τέτοια περίοδο της ζωής σου, είναι η κατάλληλη στιγμή να στραφείς σε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, Ωμέγα-3 λιπαρά, αργινίνη, μαγνήσιο, συνένζυμο Q10, σίδηρο και ψευδάργυρο τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της ομαλής ροής του αίματος στον εγκέφαλο, προωθώντας τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Αν δεν μπορείς να κάθεσαι να ψάχνεις μία προς μία τις τροφές, στρέψου για αυτή την περίοδο στις κατάλληλες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής για τόνωση, ενέργεια , συγκέντρωση και μνήμη .

24 Μαΐου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.