Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι;
Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι;

Ποια συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι η ζέστη δημιουργεί αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση της επιδερμίδας σου, αλλά και του συνόλου του οργανισμού σου. Την ίδια ώρα, εσύ έχεις ανάγκη για ενεργοποίηση του μεταβολισμού και για επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος στο σώμα σου ενόψει της παραλίας.

Για αυτό είναι άκρως σημαντικό να ενυδατώνεσαι και να λαμβάνεις αντιοξειδωτικά.

Όπως:

Λόγω της ζέστης και της έντονης εφίδρωσης η απώλεια ηλεκτρολυτών μέσω των σωματικών υγρών είναι ακόμη μεγαλύτερη τους καλοκαιρινούς μήνες. Γι' αυτό και η αναπλήρωση τους θεωρείται απαραίτητη. Μπορεί να βρίσκουμε τους ηλεκτρολύτες στα τρόφιμα όπως μπανάνες, γάλα, γιαούρτι, ξηροί καρποί, μπρόκολο κ.α., όμως στις περιπτώσεις όπου η ζέστη, αλλά και η άθληση είναι έντονη, η διατροφή και τονερό ελλιπείς, τότε η χρήση συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών είναι σημαντική.

Έχει ισχυρή δράση κατά του οξειδωτικού στρες. Εξειδικεύεται στην προστασία των κυττάρων του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου.  Πολλές αντηλιακές κρέμες περιέχουν βιταμίνη Ε. H τελευταία όμως αποθηκεύεται όχι μόνο στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος, αλλά και βαθύτερα. Εάν επιθυμείτε μεγαλύτερη φωτοπροστασία και ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση, προτιμείστε να λάβετε ένα «καλλυντικό» συμπλήρωμα διατροφής με βιταμίνη Ε.

Το βήτα καροτένιο ή βήτα καροτίνη είναι μια φυσική χρωστική που δίνει χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Όταν απορροφάται σε μορφή συμπληρώματος, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα μας και διεγείρει την ανάπτυξη δερματικών κυττάρων, χτίζει κολλαγόνο και βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Όταν λαμβάνεται σε υψηλές δόσεις μέσω συμπληρωμάτων βήτα καροτίνης, μπορεί να προσθέσει ακόμη και μια πορτοκαλί ή χρυσαφένια απόχρωση στο δέρμα σου, λόγω της οποίας το δέρμα σας θα φαίνεται μαυρισμένο. Το λες και το ιδανικό συμπλήρωμα για το καλοκαίρι.

27 Μαΐου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.