Ποια συμπληρώματα διατροφής χρειάζομαι το καλοκαίρι;
Ποια συμπληρώματα διατροφής χρειάζομαι το καλοκαίρι;

Ποια συμπληρώματα διατροφής χρειάζομαι το καλοκαίρι;

Ήλιος, θάλασσα, υψηλές θερμοκρασίες, χαλαρή διάθεση. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι κατεβάζουμε ταχύτητες και η ραστώνη έρχεται να γίνει μέρος του #stateofmind μας.

Τι συμβαίνει, όμως, με τον οργανισμό μας;
Οι ακοίμητες μηχανές του συνεχίζουν να δουλεύουν χαρίζοντάς μας ένα δυνατό σύστημα, ικανό να μας υποστηρίζει από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο απαιτητικές λειτουργίες.
Ωστόσο, οι εξωτερικές συνθήκες, επηρεάζουν σημαντικά την απόδοση των «μηχανισμών» του με τις ανάλογες συνέπειες στις αποδόσεις τους.

Χρειάζομαι συμπληρώματα διατροφής το καλοκαίρι;
Όπως φαντάζεστε, από τον πρόλογο που προηγήθηκε, η απάντηση είναι -φυσικά- ναι!
Όπως αλλάζει -ιδανικά- η διατροφή μας λόγω της εποχικότητας ώστε να προσλαμβάνουμε όλο τον πλούτο των θρεπτικών συστατικών των φρούτων και των λαχανικών, έτσι και η πρόσληψη συμπληρωμάτων διατροφής προσαρμόζεται στις ανάγκες του οργανισμού βάσει της εποχής που διανύουμε.

Ενυδάτωση με Ηλεκτρολύτες
Η no1 ανάγκη του οργανισμού το καλοκαίρι είναι η ενυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες οδηγούν σε έντονη εφίδρωση η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην απώλεια σημαντικής ποσότητας ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες που χάνουμε αναπληρώνονται εν μέρει μέσω τροφών όπως οι ξηροί καρποί, το γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά αλλά συνήθως η αναπλήρωση αυτή δεν φθάνει το επιθυμητό ποσοστό που επιτρέπει στον οργανισμό να συνεχίσει «ανενόχλητος» τις λειτουργίες τους στις οποίες έχουν σημαντικό ρόλο οι ηλεκτρολύτες.

Γι’ αυτό το λόγο, η πρόσληψη ηλεκτρολυτών είναι πολύ σημαντική, και πολύ περισσότερο από άτομα που κάνουν έντονη άσκηση.

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.