Πώς διαβάζω τις ενδείξεις στο αντιηλιακό μου;
Πώς διαβάζω τις ενδείξεις στο αντιηλιακό μου;
Posted in: ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ

Πώς διαβάζω τις ενδείξεις στο αντιηλιακό μου;

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ο ήλιος καίει! Το αντιηλιακό είναι ο καλύτερός σου φίλος για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV. Ξέρουμε όλοι πόσο σημαντική είναι η προστασία από τον ήλιο, αλλά καταλαβαίνουμε πραγματικά τι λένε οι ενδείξεις στη συσκευασία του αντηλιακού μας; Μην ανησυχείς, είμαστε εδώ για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα!

1. SPF (Sun Protection Factor)

SPF (Sun Protection Factor) είναι ο δείκτης προστασίας από τον ήλιο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη προστασία προσφέρει. Ένα SPF 30, για παράδειγμα, μπλοκάρει περίπου το 97% των UVB ακτίνων, ενώ ένα SPF 50 μπλοκάρει περίπου το 98%. Μπορεί να φαίνεται μικρή η διαφορά, αλλά αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή είσαι πολύ ώρα στον ήλιο, κάθε ποσοστό μετράει!

2. UVA & UVB Προστασία

Οι UVB ακτίνες είναι αυτές που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα, ενώ οι UVA διεισδύουν πιο βαθιά στο δέρμα και είναι υπεύθυνες για τη γήρανση και τις ρυτίδες. Γι' αυτό, το αντιηλιακό σου πρέπει να προσφέρει προστασία ευρέως φάσματος (broad-spectrum), δηλαδή να προστατεύει από UVA και UVB ακτίνες.

3. Ανθεκτικότητα στο Νερό

Αν σκοπεύεις να κολυμπήσεις ή να ιδρώσεις πολύ, χρειάζεσαι ένα αντηλιακό που είναι ανθεκτικό στο νερό. Οι ενδείξεις "Water-Resistant" σημαίνουν ότι το αντηλιακό θα παραμείνει αποτελεσματικό για περίπου 40 λεπτά στο νερό, ενώ το "Very Water-Resistant" για 80 λεπτά. Μην ξεχνάς να το ανανεώνεις τακτικά!

4.  Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα;

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε λιγότερο αντιηλιακό από όσο χρειαζόμαστε. Η σωστή ποσότητα είναι περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού για το πρόσωπο και δύο κουταλιές της σούπας για το σώμα. Και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες, ειδικά αν κολυμπάς ή ιδρώνεις.

4. Συστατικά

Ρίξε μια ματιά στα συστατικά του αντιηλιακού σου. Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα, προττίμησε αντηλιακά με φυσικά φίλτρα όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου ή το διοξείδιο του τιτανίου. Απόφυγε τα προϊόντα με αλκοόλ ή αρώματα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς.

5. Ημερομηνία Λήξης

Όπως όλα τα καλλυντικά, έτσι και το αντιηλιακό έχει ημερομηνία λήξης. Χρησιμοποίησε μόνο προϊόντα εντός της προτεινόμενης περιόδου για να είσαι σίγουρ@ για την αποτελεσματικότητά τους. Συνήθως η διάρκεια ζωής ενός αντηλιακού είναι περίπου 2-3 χρόνια.

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σε βοήθησε να κατανοήσεις καλύτερα τις ενδείξεις στο αντιηλιακό σου!

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να επιλέξεις το κατάλληλο αντιηλιακό για σένα, μην διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας ή να ρίξεις μια ματιά στην πλούσια συλλογή μας.

Καλή ηλιοθεραπεία!

18 Ιουνίου 2024
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.