Project ταπεράκι: Η υγιεινή διατροφή στη δουλειά είναι θέμα επιλογής!
Project ταπεράκι: Η υγιεινή διατροφή στη δουλειά είναι θέμα επιλογής!

Project ταπεράκι: Η υγιεινή διατροφή στη δουλειά είναι θέμα επιλογής!

Λιπαρές σφολιάτες, άνοστα σάντουιτς, φτηνά σουβλάκια, πίτσες με αμφιβόλου ποιότητας αλλαντικά, πανιασμένες σαλάτες. Όλα όσα παραγγέλνεις στο γραφείο δυναμιτίζουν τέσσερα πράγματα: υγεία, ενέργεια, βάρος, λεφτά.

Αν δεν σου ακούν τα παραπάνω για να αρχίσεις να παίρνεις τάπερ στη δουλειά να σου πούμε ότι, παίρνοντας τάπερ στη δουλειά:

  • Έχεις ενέργεια και είσαι πιο αποδοτικός.
  • Καταναλώνεις το κάθε γεύμα στην ώρα του (π.χ τρως το κυρίως γεύμα σου το μεσημέρι και δεν το αφήνεις για το βράδυ).
  • Δεν φτάνεις στο σπίτι σου το βράδυ θέλοντας να φας ό,τι υπάρχει στο ψυγείο σου.
  • Δεν τσιμπολογάς σνακ συνεχώς μέσα στην ημέρα, προσπαθώντας να κατευνάσεις την πείνα σου. Σνακ που καταναλώνονται στο γραφείο είναι συνήθως μπισκότα, κράκερ, πιτάκια, που είναι πλούσια σε απλούς υδατάνθρακες και κορεσμένα λιπαρά.
  • Εξοικονομείς πολλά ευρώ στο πορτοφόλι σου.

Και όσο κι αν σκέφτεσαι ότι ο χρόνος για μαγειρική δεν περισσεύει, μπορείς με έναν καλό προγραμματισμό μία φορά την εβδομάδα να ετοιμάζεις τα τάπερ για και τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Επίσης, μπορείς να ακολουθήσεις μικρά tips, όπως: Βράσε διάφορα είδη οσπρίων και χώρισέ τα σε μερίδες. Βάλε στην κατάψυξη όσα δεν θα χρειαστείς άμεσα και κάθε φορά που θα έχεις λίγο χρόνο ξεπάγωνε από μία μερίδα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα μπιφτέκια. Με το που αγοράσεις τον κιμά, ζύμωσε μπιφτέκια και βάλε στην κατάψυξη όσα δεν θα χρειαστείς άμεσα. Κάθε φορά που θα θελήσεις ένα burger να θυμάσαι ότι έχεις σπιτικά μπιφτέκια έτοιμα για ψήσιμο στην κατάψυξη.

Επίσης, γέμισε τα συρτάρια του γραφείου σου με τα απαραίτητα σνακ που θα είναι και υγιεινά και θα σε κρατήσουν χορτάτο, όπως ανάλατους και ωμούς ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και παξιμάδια χαρουπιού, τα οποία μπορείς να τα ρίχνεις και στις σαλάτες σου.

20 Απριλίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.