Regenivore: Η ηθική καθορίζει τη διατροφή μας. Σωστό ή λάθος;
Regenivore: Η ηθική καθορίζει τη διατροφή μας. Σωστό ή λάθος;

Regenivore: Η ηθική καθορίζει τη διατροφή μας. Σωστό ή λάθος;

Κάποτε, σε ένα χωράφι, ο αγρότης μετατόπισε το ενδιαφέρον του από το πόσο θα μπορούσε να αποφέρει μια καλλιέργεια στο πώς οι μελλοντικές σοδειές εξαρτώνται από τη θεραπεία του εδάφους. Κάποτε, σε ένα μπακάλικο της γειτονιάς, οι ιδιοκτήτες θεώρησαν πως τα τρόφιμα πρέπει να τοποθετούν την ανθρώπινη και περιβαλλοντική υγεία πάνω από το κέρδος. Κάποτε, σε ένα δείπνο, μια οικογένεια επέλεξε να καταλάβει τις συνέπειες της παραγωγής κάθε πιρουνιού. Και έπειτα από αυτές τις πρώτες φορές, αυτό συνέβη ξανά και ξανά.

Μετά τον βιγκανισμό που απορρίπτει κάθε προϊόν ζωική προέλευσης, έρχεται ο φλεξιταριανισμός (ευέλικτη δίαιτα) που ουσιαστικά προτάσσει την πρόσληψη όλων των τροφών με μέτρο. Αυτή η κατηγορία αντί να βγάλει το κρέας τελείως από τις επιλογές, προτιμά να κάνει πιο συνειδητή κατανάλωση του. Επίσης, ο ρεντουκταριανισμός (αναγωγική διατροφή) είναι πιο νέα τάση στις διατροφές που κυκλοφορεί που είναι παρόμοια με την παραπάνω, ωστόσο προτείνει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση ζωικών τροφών (πάλι με μέτρο). Μια πιο βιώσιμη επιλογή από τις παραπάνω είναι Κλιματική διατροφή. Εκείνοι που ακολουθούν αυτού του είδους τη δίαιτα, εκτός από τα προϊόντα που είναι παρόμοια με τις παραπάνω, έχουν την τάση να είναι πιο προσεκτικοί και ακριβείςς με την επιλογή των τροφίμων. Οι συνθήκες που καλλιεργήθηκε η συγκεκριμένη τροφή, η απόσταση που χρειάστηκε να διανύσει, η ποσότητα νερού που απαιτήθηκε καθώς και οι συνολικές εκπομπές των τροφών τους, είναι καθοριστικοί παράγοντες για την κλιματική διατροφή. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι που ακολοθούν την κλιματική διατροφή, τείνουν να τρώνε τρόφιμα στην εποχή τους και από τοπικές πηγές. Λογικό, καθώς είναι πιο εύκολο να διερευνηθούν τέτοιου είδους συνθήκες σε τοπικούς παραγωγούς παρά από μεγάλες αλυσίδες. 

Πλέον, η διατροφή Regenivore είναι η τελευταία και πιο πολλά υποσχόμενη και ανθρωποκεντρική διατροφή που κυκλοφορεί. Εκείνοι που ακολουθούν αυτή τη διατροφή συμμερίζονται όλα τα παραπάνω, δίνοντας παραπάνω έμφαση στην ηθική πίσω από το φαγητό τους, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους παραγωγούς. Αξίες όπως, η υγεία του εδάφους, τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο αντίκτυπος των χημικών ουσιών στους εργαζόμενους και η θεραπεία των ζώων στην αλυσίδα εφοδιασμού, είναι καθοριστικές για την επιλογή. Η προσέγγισή τους αφορά τόσο το παρελθόν όσο και το μέλλον, προσπαθώντας όχι μόνο να μην προκαλέσουν κακό στο περιβάλλον αλλά να φροντίσουν να επουλώσουν και ότι «πληγές» έχει ήδη.

Έξι λόγοι που οι οπαδοί της διατροφής Regenivore σε καλούν να γίνεις «μέλος» της «κοινότητάς» τους:

  1. Η βιολογική γεωργία Regenivore «ενθαρρύνει τη συνεχή καινοτομία και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών μέτρων». Εξαλείφει τις τοξικές συνθετικές εισροές, ενώ προάγει τη βιολογική ποικιλότητα και την αρμονία των φυσικών κύκλων. Κατά συνέπεια, η υγεία και η ευημερία όλων των έμβιων όντων είναι εγγενής στην επιτυχία του.
  2. Ένα κουταλάκι του γλυκού υγιές χώμα είναι ζωντανό με δισεκατομμύρια οργανισμούς που παίζουν ρόλο στη λειτουργία του ως το θεμέλιο της προσφοράς τροφής μας. Οι οργανισμοί του εδάφους μετατρέπουν την αποσυντιθέμενη ύλη σε θρεπτικά συστατικά φυτών, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους, αυξάνουν την ικανότητα συγκράτησης νερού και ενισχύουν τη δέσμευση άνθρακα. η αναγεννητική βιολογική γεωργία αποκαθιστά και διατηρεί την υγεία του εδάφους.
  3. Ο άνθρακας του εδάφους (σ.σ. το διοξείδιο του άνθρακα που έχει τραβηχτεί από την ατμόσφαιρα και έχει κλειδωθεί στο έδαφος) είναι σημαντικά υψηλότερος σε συστήματα βόσκησης που ελέγχονται με αναγέννηση σε σύγκριση με μη βοσκήσιμες εκτάσεις. Αυτές οι φάρμες μπορούν να αντισταθμίσουν το 100% των εκπομπών από τα βοοειδή και έως και το 85% των συνολικών εκπομπών άνθρακα της φάρμας.
  4. Περίπου το 80% των αντιβιοτικών που πωλούνται στις ΗΠΑ πηγαίνουν στην κτηνοτροφική παραγωγή, συχνά ως πρόσθετα ζωοτροφών για την αύξηση της ανάπτυξης και για την πρόληψη λοιμώξεων που προκαλούνται από τον περιορισμό σε CAFO (λειτουργία συμπυκνωμένων ζωοτροφών). Περίπου το 70% αυτών των φαρμάκων είναι «ιατρικά σημαντικά» για τον άνθρωπο. Τα οργανικά αναγεννητικά συστήματα απαγορεύουν τα αντιβιοτικά και μια μελέτη διαπίστωσε ότι τα βοοειδή που βόσκουν έχουν πιο αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση από τα βοοειδή σε τροφή (δηλαδή, μια υγιής αγελάδα δεν χρειάζεται προληπτικά αντιβιοτικά).
  5. Η περιεκτικότητα σε μικροθρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών έχει μειωθεί τα τελευταία 70 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του σιδήρου, ενώ οι πρωτεΐνες στο σιτάρι, το ρύζι και το κριθάρι έχουν μειωθεί κατά 30%, 18% και 50% αντίστοιχα. Αντίθετα, οι καλλιέργειες βιολογικής καλλιέργειας παρουσιάζουν σταθερά υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C, σιδήρου, μαγνησίου και φωσφόρου και άλλων σημαντικών βιοδραστικών ενώσεων και μια μελέτη βρήκε επίπεδα φυτοθρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία σε ζωικά προϊόντα που εκτρέφονται σε βοσκότοπους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν στους κόκκους τους. ταΐζονται ομολόγους.
  6. Η βιολογική γεωργία Regenivore είναι πιο ανθεκτική στο κλίμα. Τα δεδομένα από τη Δοκιμή Συστημάτων Γεωργίας του Ινστιτούτου Rodale (FST), τη μεγαλύτερη σε διάρκεια σύγκριση βιολογικής και συμβατικής γεωργίας, διαπίστωσαν ότι οι βιολογικές αποδόσεις ήταν 40% μεγαλύτερες από τις συμβατικές σε περιόδους ξηρασίας.
1 Ιουνίου 2023
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.