Σημάδια που μαρτυρούν πως είστε αφυδατωμένοι κατά την άσκηση
Σημάδια που μαρτυρούν πως είστε αφυδατωμένοι κατά την άσκηση

Σημάδια που μαρτυρούν πως είστε αφυδατωμένοι κατά την άσκηση

Το σώμα χάνει νερό μέσω του ιδρώτα κατά τη διάρκεια της άσκησης, επομένως είναι σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι όταν γυμνάζεστε.

Εάν όμως δεν πίνετε αρκετά υγρά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση, ιδιαίτερα όταν ιδρώνετε πολύ, μπορεί να αφυδατωθείτε. Και η αφυδάτωση επηρεάζει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική υγεία. Όταν είστε αφυδατωμένοι, τα πάντα στο σώμα σας, από τους μυς και τη γνωστική σας λειτουργία, επηρεάζονται. Επίσης η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει κόπωση και να μειώσει το κίνητρό σας για να ασκηθείτε.

Από την άλλη μεριά η σωστή ενυδάτωση βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης στην άσκηση και μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

Πώς όμως καταλαβαίνετε ότι έχετε αφυδατωθεί μετά την άσκηση;

  • Η ακριβής ποσότητα υγρών που πρέπει να πιείτε ποικίλλει ανάλογα με τη θερμοκρασία, την υγρασία και το επίπεδο άθλησής σας. Αλλά ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να παρακολουθείτε την ενυδάτωσή σας είναι να παρακολουθείτε το χρώμα από τα ούρα σας. Όταν είστε καλά ενυδατωμένοι, τα ούρα σας θα έχουν ένα απαλό κίτρινο, σαν το χρώμα του σιταριού. Όταν είστε αφυδατωμένοι, θα είναι πιο σκούρο. Συνήθως, μετά την άσκηση, η ούρηση είναι ένα καλό τεστ για να διαπιστώσετε αν έχετε αφυδατωθεί.
  • Άλλα σημάδια αφυδάτωσης περιλαμβάνουν υπερβολική δίψα, ζάλη και σύγχυση.
  • Επίσης, σωματικά μπορεί να έχετε κράμπες. Οι κράμπες μαρτυρούν επίσης απώλεια καλίου.
12 Οκτωβρίου 2022
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.