Σπιρουλίνα, ο φυτικός σου σύμμαχος στο αδυνάτισμα
Σπιρουλίνα, ο φυτικός σου σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Σπιρουλίνα, ο φυτικός σου σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Η σπιρουλίνα ανήκει δικαιολογημένα στα superfoods, αφού πραγματικά «οχυρώνει» το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνη μας βοηθά να κάψουμε λίπος. Άσε που είναι τέλεια ως dressing σε σαλάτες και ψητά λαχανικά.

Πιο συγκεκριμένα, η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό μπλέ φύκι, εξαιρετική πηγή φυτικής εύπεπτης πλήρους πρωτεΐνης, ωφέλιμων λιπαρών οξέων -όπως το GLA και το λινολενικό οξύ-, βιταμινών B και κυρίως Β12, C, E, β-καροτενίου, οργανικού σιδήρου, σεληνίου, χαλκού, μαγγανίου, ψευδαργύρου και χλωροφύλλης. Και το πιο σημαντικό: Όλα τα συστατικά της σπιρουλίνας βρίσκονται σε 100% φυσικές μορφές, υψηλής βιοδιαθεσιμότητας και αφομοίωσης από τον οργανισμό.

Όπως προαναφέραμε, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνη -περίπου το 70% της σύνθεσής της- η συστηματική της κατανάλωση σε σε συνδυασμό με γυμναστική, θα σε βοηθήσει να χτίσεις γρήγορα μυς και να αποβάλλεις το περιττό λίπος από τον οργανισμό. Επίσης, είναι πολύ χαμηλή σε θερμίδες. Ένα γραμμάριο περίπου σπιρουλίνας ισοδυναμεί με 4 θερμίδες. Τα περισσότερα δισκία σπιρουλίνας που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι 500 mg, που σημαίνει μόλις 2 θερμίδες!

Την ίδια ώρα, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, GLA και λινολενικού οξέως που περιέχει, ελέγχονται τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και η παραγωγή ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και προκαλείται καύση περισσότερων θερμίδων.

Με λίγα λόγια, η σπιρουλίνα καθίσταται ο φυτικός σύμμαχός σου στο αδυνάτισμα. 

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.