Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;
Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;

Τελικά, πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου;

Νομίζεις ότι το λούσιμο των μαλλιών είναι μια απλή καθημερινή υπόθεση; Κάνεις λάθος. Το σωστό λούσιμο είναι το Α και το Ω για την υγεία των μαλλιών σου. Ειδικά τώρα που έχει κρύο, τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται αρκετά, για αυτό κάνε ένα damage control φέτος, μαθαίνοντας πέντε βασικές τελείως λάθος τεχνικές λουσίματος που μάλλον ακολουθείς κι εσύ.

Λούζεσαι με καυτό νερό. Ειδικά τώρα που ο υδράργυρος έχει πάρει την κατηφόρα, αναζητείς ένα καυτό ντους, όμως θα πρέπει να μάθεις πως το καυτό νερό ανοίγει την εξωτερική στοιβάδα του στελέχους της τρίχας (λέγεται περιτρίχιο και είναι το ορατό τμήμα της), επιτρέποντας τη διαφυγή των πρωτεϊνών κερατίνης, των φυσικών ενυδατικών παραγόντων και των μορίων του χρώματος. Το επακόλουθο είναι να αποδυναμώνονται τα μαλλιά και να ξεθωριάζει το χρώμα τους, ακόμα κι αν δεν τα βάφεις! Συν τοις άλλοις, μετά το λούσιμο με καυτό νερό, τα μαλλιά γίνονται επιρρεπή στη δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού και στο φριζάρισμα. Συνεπώς, προτίμησε μόνο το χλιαρό νερό που δεν ταράζει και το ph του τριχωτού του κεφαλιού.

Δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο μαλλιά  για τον τύπο των μαλλιών σου. Το λανθασμένο σαμπουάν μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά ή να τα κάνει «βαριά». Εκτός του ότι πρέπει να διαλέγεις σαμπουάν με βάση τον τύπο των μαλλιών σου (ξηρά, λιπαρά κ.λπ.), πρέπει να το διαλέγεις με βάση και την υφή τους. Δηλαδή πρέπει να έχεις υπόψη σου αν η τρίχα σου είναι λεπτή, μέτρια ή παχιά, ίσια, σγουρή ή σπαστή.
Για τα λεπτά μαλλιά ενδείκνυνται τα ελαφριά σαμπουάν, που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και τους προσθέτουν όγκο. Για τα χοντρά μαλλιά κατάλληλα είναι τα σαμπουάν με ενυδατικούς και μαλακτικούς παράγοντες, που τα διατηρούν απαλά, χωρίς φριζάρισμα. Για τα μέτρια μαλλιά κατάλληλα είναι τα ενδιάμεσα σαμπουάν. Τέλος, τα πολύ σγουρά και λεπτά μαλλιά χρειάζονται σαμπουάν που τα προστατεύουν από το σπάσιμο και περιέχουν ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες.
Επίσης, αν χρησιμοποιείς βαφές, τότε χρειάζεται να περιποιείσαι τα μαλλιά σου ακόμα περισσότερο εφόσον υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι πιο ξηρά και ευαίσθητα από τα φυσικά. Έτσι μία καλή ιδέα είναι να επενδύσεις σε σαμπουάν και conditioner ειδικά κατασκευασμένο για το δικό σου χρώμα μαλλιών.

Δεν δίνεις τη δέουσα προσοχή στο conditioner . Ίσως και πιο σημαντικό από το σαμπουάν είναι το conditioner που έχεις διαλέξει, το οποίο πρέπει να απλωθεί στις άκρες των μαλλιών και ποτέ στις ρίζες. Η σωστή περιποίηση μαλλιών με το κατάλληλο σαμπουάν και την αντίστοιχη κρέμα μαλλιών θα τα κάνει να δείχνουν λαμπερά, μέσα από πολυτελείς υφές που προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία, αφήνοντας τα μαλλιά όχι μόνο μεταξένια αλλά και με ένα εθιστικό άρωμα. Χάρισε, λοιπόν, στα μαλλιά σου μια εξειδικευμένη περιποίηση με βάση τον τύπο τους.

Τέλος, δεν ξεπλένεις καλά τα μαλλιά  σου. Ένα άλλο, ανάλογο λάθος είναι όταν δεν ξεβγάζεις καλά τα μαλλιά σου, με συνέπεια να μένουν υπολείμματα του σαμπουάν ή/και του conditioner πάνω στην τρίχα και το δέρμα. Αυτό θα τα κάνει να δείχνουν, λαδωμένα και βαριά.

23 Ιανουαρίου 2020
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.