Τσάι του βουνού: Όχι δεν είναι μόνο για το κρύωμα!
Τσάι του βουνού: Όχι δεν είναι μόνο για το κρύωμα!

Τσάι του βουνού: Όχι δεν είναι μόνο για το κρύωμα!

Το πατροπαράδοτο ελληνικό τσάι του βουνού , ο σιδερίτης, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά γνωστά εδώ και χιλιετίες, κερδίζει σταθερά τις προτιμήσεις μας. Στην Ελλάδα συναντάμε 16 αναγνωρισμένα είδη και υποείδη τσαγιού του βουνού, με πιο γνωστά του Ολύμπου (Sideritis scardica), της ευρύτερης βαλκανικής χερσονήσου (Sideritis raeseri), του Ταϋγέτου (Sideritis clandestina) και της Κρήτης (Sideritis syriaca), που είναι γνωστό ως μαλοτήρα.

Και μπορεί το τσάι του βουνού να θεωρείται και από τους επιστήμονες η πιο φυσική λύση για την αντιμετώπιση ιώσεων, ωστόσο το τσάι του βουνού δεν είναι ευεργετικό μόνο για το κρύωμα.

Το τσάι του βουνού έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού. Ιδού μερικά από αυτά:

  • Ενυδάτωση

Το τσάι είναι στην πραγματικότητα καθαρό νερό με υπέροχη γεύση και επίγευση. Σωστή ενυδάτωση σημαίνει δέρμα που λάμπει και καλή διάθεση. Αν μάλιστα το τσάι σου συνδυάζεται με την Ρεσβερατρόλη που προέρχεται από το σταφύλι και έχει επιστημονικά αποδεδειγμένες δράσεις βελτίωσης και προστασίας του δέρματος, θα δεις θαύματα!

  • Τόνωση

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τσάι του βουνού, ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και επιβραδύνουν τη γήρανση. Το τσάι έχει πολλά και αυτά από μόνα τους είναι αρκετά ως λόγος για να πίνεις τουλάχιστον 2-3 ποτήρια την ημέρα. Αν σου λείπει ενέργεια και τόνωση, η ιδανική μίξη γίνεται με το βότανο τσουκνίδα που προσδίδει διαρκή και θετική ενέργεια στον οργανισμό.

  • Αδυνάτισμα

Αποδεδειγμένα, το τσάι (σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και άσκηση) μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από περιττά κιλά. Είναι ένα ρόφημα με ελάχιστες (έως καθόλου) θερμίδες, το οποίο ενυδατώνει τον οργανισμό και τον βοηθάει να κάψει και να απομακρύνει ό,τι δεν χρειάζεται.

  • Μείωση του στρες

Το στρες μπορεί να έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας πλέον, όμως υπάρχουν πάντα τρόποι να το αποβάλει κανείς. Το τσάι έχει καθιερωθεί πολιτισμικά ως ένα τελετουργικό χαλάρωσης και ηρεμίας, ποιοτικού χρόνου με φίλους και παύσης από κάθε τι αγχωτικό. Εκμεταλλεύσου μισή ώρα μέσα στην ημέρα για να απολαύσεις μια κούπα παρέα με έναν φίλο, ένα βιβλίο, τη γάτα ή απλά κοιτώντας έξω από το παράθυρο.

  • Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού

Είναι η πιο γνωστή του ιδιότητα. Προφανώς και το τσάι του βουνού δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αντιβίωση ή κάποιο φάρμακο που αντιμετωπίζει στοχευμένα κάποια λοίμωξη/ίωση, ωστόσο μπορεί να ενισχύσει τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου ώστε να μην αρρωστήσεις το ίδιο εύκολα την επόμενη φορά.

7 Δεκεμβρίου 2021
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.