Vegan Soft Cookies με βούτυρο Αμυγδάλου The Nutlers
Vegan Soft Cookies με βούτυρο Αμυγδάλου The Nutlers

Vegan Soft Cookies με βούτυρο Αμυγδάλου The Nutlers

Εάν ψάχνετε για μια υγιεινή, vegan (ή νηστίσιμη) λιγουδιά, τα soft cookies κερδίζουν σίγουρα μια θέση στο top 3 των επιλογών. Μαλακά, αφράτα, μαστιχωτά, ιδανικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας και πηγή πρωτεΐνης, αυτή η συνταγή για Soft Cookies με βούτυρο Αμυγδάλου The Nutlers, θα γίνει ο νέος, υγιεινός "εθισμός" σας!

Το βούτυρο αμυγδάλου The Nutlers παρασκευάζεται στην Ελλάδα από υψηλής ποιότητας γευστικές ποικιλίες αμυγδάλου, είναι φυσικά επεξεργασμένο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και συντηρητικών.
Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα και έχει υπέροχη υφή!

Υλικά:
- 1 φλιτζάνι βούτυρο αμυγδάλου (κρεμώδες ή τραγανό, ανάλογα με την προτίμησή σας)
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Προαιρετικά: vegan κομματάκια σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για επιπλέον γεύση και υφή

Εκτέλεση:

1. Προθερμάνουμε το φούρνο σας στους 180°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το αλείφουμε ελαφρά με λάδι καρύδας.

2. Σε ένα μπολ ανάμειξης, αναμειγνύουμε το βούτυρο αμυγδάλου, τη ζάχαρη καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα μήλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή ζύμη για μπισκότα. 

4. Σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.

5. Ισιώνουμε απαλά κάθε μπάλα μπισκότου με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή με τα δάχτυλά μας για να πετύχουμε το επιθυμητό πάχος.

6. Ψήνουτε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες.

7. Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

8. Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα. 

Αυτά τα Vegan μαλακά μπισκότα αμυγδάλου είναι κάτι περισσότερο από μια γλυκιά απόλαυση – είναι μια γιορτή υγιεινών συστατικών και ακαταμάχητης γεύσης. Είτε είστε vegan, είτε χορτοφάγοι, είτε απλώς αναζητάτε μια πιο υγιεινή εναλλακτική, αυτά τα μπισκότα είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες. Απολαύστε τα, γνωρίζοντας ότι η λιχουδιά σας είναι τόσο θρεπτική όσο και νόστιμη!

23 Φεβρουαρίου 2024
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.