Υγιές Μαύρισμα: Είναι στο χέρι μας!
Υγιές Μαύρισμα: Είναι στο χέρι μας!

Υγιές Μαύρισμα: Είναι στο χέρι μας!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη εποχή πολλών: γεμάτη με ημέρες στην παραλία, βόλτες στη φύση και υπέροχες διακοπές κάτω από τον ήλιο.
Πολλοί από εμάς αναζητούμε το τέλειο μαύρισμα, όμως είναι σημαντικό να το κάνουμε με τρόπο που προστατεύει την υγεία μας.
Υγίες μαύρισμα υπάρχει; Είναι στο χέρι μας!

Αρκεί να είμαστε συνεπείς στα παρακάτω βήματα:

Ξεκίνα σταδιακά
Η απότομη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και σοβαρές βλάβες στο δέρμα. Ξεκίνησε με μικρές χρονικές περιόδους στον ήλιο και αυξήστε σταδιακά τη διάρκεια έκθεσης. Αυτό θα επιτρέψει στο δέρμα σου να προσαρμοστεί και θα μειώσει τον κίνδυνο εγκαυμάτων.

Χρησιμοποίησε αντιηλιακό
Είναι σημαντικό να εφαρμόζεις αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30 ή υψηλότερο) κάθε φορά που βγαίνεις στον ήλιο. Το αντιηλιακό προστατεύει το δέρμα σου από τις επιβααβείς ακτίνες UVA και UVB, προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος. Μην ξεχνάς να το ανανεώνεις συχνά και σίγουρα κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα ή μετά από έντονη εφίδρωση.

Επίλεξε την κατάλληλη ώρα
Οι ώρες μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. είναι οι πιο επικίνδυνες για έκθεση στον ήλιο, καθώς οι ακτίνες UV είναι πιο έντονες. Προσπάθησε να αποφεύγεις την άμεση έκθεση κατά τις ώρες αυτές και προτίμησε την πρωινή ή απογευματινή ηλιοθεραπεία.

Προστάτευσε τα ευαίσθητα σημεία
Ήξερες πως το σημείο που "καίγεται" περισσότερο από την ήλιο είναι τα αυτιά μας; Κι αυτό γιατί ανήκει στα ευαίσθητα σημεία του σώματος, μαζί με τα χείλη και τα μάτια. Χρησιμοποίησε lip balm με SPF για τα χείλη, φόρεσε γυαλιά ηλίου με προστασία UV για τα μάτια και καπέλο!

Διατήρησε το δέρμα σου ενυδατωμένο
Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να το διατηρείς ενυδατωμένο. Χρησιμοποιήστε ένα καλό ενυδατικό προϊόν μετά την ηλιοθεραπεία για να βοηθήσεις το δέρμα σου να ανακάμψει και να διατηρήσει την ελαστικότητά του.

Διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Φρούτα όπως τα πορτοκάλια, τα μούρα και τα καρότα είναι εξαιρετικές επιλογές.

Απόφυγε το σολάριουμ
Το σολάριουμ εκθέτει το δέρμα σε ακτίνες UV σε υψηλές συγκεντρώσεις, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Αν θέλεις να αποκτήσεις χρώμα πριν τις διακοπές, προτιμήστε προϊόντα αυτομαυρίσματος που δεν εκθέτουν το δέρμα σε επικίνδυνες ακτίνες.

Ας απολαύσουμε το καλοκαίρι, προστατεύοντας το δέρμα μας και φροντίζοντας για την υγεία μας. 

Καλή ηλιοθεραπεία!

4 Ιουλίου 2024
Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.