ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

1. Η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί αρχεία που ονομάζονται μικροδεδομένα (στο εξής cookies), προκειμένου να προσαρμόσουμε την εμπειρία των Χρηστών. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες, αποστέλλονται από το λογισμικό διαχείρισης της Ιστοσελίδας και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή ή στον αποθηκευτικό χώρο της φορητής συσκευής κάθε Χρήστη (στο εξής χάριν συντομίας καλούμενα από κοινού «Συσκευή»). Η αποστολή των cookies εκτελείται όταν κάποιος Χρήστης επισκέπτεται την Ιστοσελίδα. Τα στοιχεία αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τον τύπο του διακομιστή που χρησιμοποιεί κάθε Χρήστης, το είδος του υπολογιστή, το λειτουργικό του σύστημα, τους παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και άλλες πληροφορίες τέτοιου είδους.

Τα cookies δεν προκαλούν βλάβη στη Συσκευή του Χρήστη, ούτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτή και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τη συσκευή του Χρήστη. Με τα cookies δεν μπορεί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του Χρήστη αλλά ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση της συσκευής του.

Τα cookies ταξινομούνται τυπικά σε cookies περιόδου σύνδεσης (cookies λειτουργικότητας) και μόνιμα cookies. Τα cookies περιόδου σύνδεσης δεν παραμένουν στη συσκευή του Χρήστη μετά την έξοδό του από την διαδικτυακή τοποθεσία ή από το πρόγραμμα περιήγησης. Τα μόνιμα cookies είναι αυτά που παραμένουν στη συσκευή του Χρήστη, ώστε να επιτρέπεται η αναγνώρισή του από την Ιστοσελίδα και να διευκολύνεται η πλοήγησή του σε αυτή (π.χ. με την απομνημόνευση του Username και του Password εισόδου του στο Λογαριασμό Χρήστη). Τα μόνιμα cookies μπορούν να διαγραφούν από τον ίδιο το Χρήστη.

2. Η χρήση ορισμένων cookies είναι τεχνικά απαραίτητη για την ολοκληρωμένη πραγματοποίηση της σύνδεσης του Χρήστη στην Ιστοσελίδα. Για το λόγο αυτό, πριν την περιήγησή του στην Ιστοσελίδα, ο Χρήστης καλείται να αποδεχθεί την αποθήκευση αρχείων cookies στη συσκευή του και να επιλέξει τις σχετικές ρυθμίσεις κατά τις επιθυμίες του.

2.1. Είδη cookies που χρησιμοποιούμε:

- Απαραίτητα Cookies

Είναι τεχνικά απαραίτητα για την λειτουργία της Ιστοσελίδας, γι’ αυτό και οι Χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα να τα απορρίψουν. Βοηθούν τους Χρήστες να περιηγηθούν στην Ιστοσελίδα, να βλέπουν ορισμένα χαρακτηριστικά ή να χρησιμοποιούν βασικές λειτουργίες της.

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ο Χρήστης επιθυμεί την απομνημόνευση του Username και του Password του από την Ιστοσελίδα, είναι απαραίτητο να αποδεχτεί την αποθήκευση του σχετικών μόνιμων cookies στη Συσκευή του.

- Cookies Περιόδου Σύνδεσης

Τα cookies περιόδου σύνδεσης αποθηκεύονται προσωρινά στον υπολογιστή ή τη Συσκευή του Χρήστη κατά τη διάρκεια μας περιόδου λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης και διαγράφονται με τον τερματισμό της περιόδου λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης.

- Cookies Επιδόσεων (Analytics cookies)

Χρησιμοποιούνται απευθείας από τον διαχειριστή της Ιστοσελίδας για τη συλλογή συγκεντρωτικών, ανώνυμων πληροφοριών που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη, σχετικά με τις δραστηριότητες των Χρηστών που εκτελούνται στην Ιστοσελίδα. Μας βοηθούν στο να καταλάβουμε τον τρόπο που πλοηγούνται οι Χρήστες στην Ιστοσελίδα, καθώς και την αγοραστική συμπεριφορά τους, έτσι ώστε να βελτιώνουμε την Ιστοσελίδα και η διαδικασία αγοράς να γίνεται πιο εύκολη και ευχάριστη για τους Χρήστες. Επίσης τα cookies αυτά χρησιμοποιούνται και για χρήσιμα reports έτσι ώστε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις της Ιστοσελίδας μας.

- Cookies Στόχευσης/ Διαφήμισης

Τα cookies στόχευσης και διαφήμισης χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου που ταιριάζει περισσότερο στον εκάστοτε Χρήστη και τα ενδιαφέροντά του. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία προφίλ Xρηστών και την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Έτσι, επιλέγοντας αυτά τα cookies, ο Χρήστης μπορεί να βλέπει στην Ιστοσελίδα μας στοχευμένες διαφημίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντά του. Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται από τρίτους, εντός και εκτός της Ιστοσελίδας μας.

2.2. Η Εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί web beacons (ονομάζονται επίσης διαφανή αρχεία GIF, pixels ή action tags, web bugs). Αυτές οι τεχνολογίες είναι κώδικες που προσφέρουν μια μικρή γραφική εικόνα σε έναν ιστότοπο ή σε ένα email. Τα web beacons μπορούν να αναγνωρίσουν ορισμένα είδη πληροφοριών στη συσκευή του Χρήστη, όπως τα cookies, την ημερομηνία και την ώρα προβολής μιας σελίδας, καθώς και μια περιγραφή της σελίδας στην οποία βρίσκεται το web beacon. Σε γενικές γραμμές, οποιοδήποτε αρχείο ήταν μέρος ενός δικτυακού τόπου μπορεί να λειτουργήσει ως web beacon. Τα web beacons χρησιμοποιούνται για σκοπούς αξιολόγησης της εμπειρίας και των προτιμήσεων του χρήστη, καθώς και στατιστικής καταγραφής. Τρίτα μέρη μπορεί επίσης να χρησιμοποιούν web beacons στην Ιστοσελίδα για να λαμβάνουν πληροφορίες ελέγχου, έρευνας και αναφοράς ή για να κατανοούν τα ενδιαφέροντα του Χρήστη και να προσαρμόζουν σε αυτά τις διαφημίσεις.

2.3. Ορισμένοι από τους τρίτους συνεργάτες της Ιστοσελίδας μπορεί να χρησιμοποιούν αρχεία τύπου Flash, αλλιώς γνωστά ως τοπικά κοινόχρηστα αντικείμενα (LSOs - Locally Shared Objects). Τα LSOs χρησιμοποιούνται για να προσδιορίζουν τα ενδιαφέροντα του Χρήστη μέσα από τα άρθρα που συμβουλεύεται και γενικότερα για να παρακολουθούν τις συμπεριφορές των χρηστών. Τα LSOs διατηρούν συλλογές δεδομένων όπως τα cookies, αποθηκευμένες σε έναν κατάλογο στον υπολογιστή ενός χρήστη, και εγκαθίστανται μέσω του προγράμματος αναπαραγωγής βίντεο Flash Player της Adobe.

3. Πλην των απαραίτητων για τη λειτουργία της Ιστοσελίδας cookies, o Χρήστης επιλέγει ελεύθερα ποια άλλα cookies, web beacons, lsos επιθυμεί να εγκατασταθούν στη Συσκευή του. Επιπλέον, είναι στη διακριτική ευχέρεια του Χρήστη να ανακαλεί, ανά πάσα στιγμή, τη συγκατάθεσή του για τη χρήση cookies, web beacons, lsos (και κατ’ επέκταση για την επεξεργασία των δεδομένων του) ή να εναντιωθεί στη χρήση τους στη συσκευή του, να τα ελέγξει ή/και να τα διαγράψει.

Ακόμη, ο Χρήστης έχει τη δυνατότητα, οποιαδήποτε στιγμή, να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του, να ζητήσει τη διόρθωση ή διαγραφή των δεδομένων του, τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του, να ασκήσει το δικαίωμα αντίταξης στην επεξεργασία των δεδομένων του ή το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων του, όπως και να ασκήσει οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα προβλέπεται σήμερα ή τυχόν προβλεφθεί στο μέλλον βάσει της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων με την αποστολή σχετικού e-mail στη διεύθυνση care@onecare.gr

4. Η Εταιρεία μπορεί να αξιοποιεί τα cookies για διαφόρους λόγους, ενδεικτικά:

(α) Για τη διεξαγωγή ερευνών για στατιστικούς λόγους ή/και για τη βελτίωση του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας ή/και για να εκτιμάται η αποτελεσματικότητά της καθώς και για τη στιγμιαία καταγραφή των τάσεων της κοινής γνώμης.

(β) Για λόγους μάρκετινγκ ώστε να μετράμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων στην Ιστοσελίδα μας, το πώς οι επισκέπτες τη χρησιμοποιούν, καθώς επίσης για την εμφάνιση διαφημίσεων σχετικών με την ιστοσελίδα της Εταιρίας σε άλλους ιστότοπους, με βάση τις προηγούμενες επισκέψεις του Χρήστη σ’ αυτή.

(γ) Για παρουσίαση και λειτουργίας διαφημιστικών μηνυμάτων (banners).

(δ) Cookies κοινωνικής δικτύωσης.

5. Τα προσωπικά δεδομένα σας που τυχόν συλλέγει η Εταιρεία μας μέσω χρήσης cookies, υπάγονται στην αυστηρή Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας μας , συλλέγονται και γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας με απόλυτη ασφάλεια.

Η Εταιρεία μας λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την συμμόρφωσή της με τις κείμενες εθνικές και κοινοτικές διατάξεις και ιδίως τον υπ' αρ. 679/2016/ΕΕ Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (ΓΚΠΔ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, καθώς και την εκάστοτε ισχύουσα ελληνική νομοθεσία. Παρόλαυτα, σε περίπτωση που κάποιος Χρήστης θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του από την Εταιρεία μας παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο το ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δικαίου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, δικαιούται να υποβάλει σχετική καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα [ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. +302106475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr].

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, την επεξεργασία και την προστασία τους από την Εταιρεία μας, καθώς και τα δικαιώματά τους, οι Χρήστες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά την Πολιτική Απορρήτου και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εδώ.

7. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες /cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και //www.allaboutcookies.org/.

8. Η παρούσα Πολιτική Cookies ενδέχεται να τροποποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Για το λόγο αυτό, οι Χρήστε καλούνται να ανατρέχουν τακτικά στην παρούσα Πολιτική. Η παρούσα τέθηκε σε ισχύ στις 19 Νοεμβρίου 2018. Σε περίπτωση τροποποίησής της θα αναφέρεται η ημερομηνία που αυτή έλαβε χώρα. Ισχύουσα θεωρείται πάντοτε η Πολιτική Cookies, όπως διαμορφώθηκε από την πιο πρόσφατη τροποποίηση.