Folivit B12 Συμπλήρωμα Διατροφής με Φυλλικό Οξύ 400μg & Βιταμίνη Β12 2μg, 28tabs
Κωδικός: 103726
Barcode: 8024790121020
Βάρος Συσκευασίας: 14gr
Σε απόθεμα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 1 ΤΕΜΑΧΙΑ
- +
6,58 €
Folivit B12 Συμπλήρωμα Διατροφής με Φυλλικό Οξύ 400μg & Βιταμίνη Β12 2μg, 28tabs
Folivit B12 Συμπλήρωμα Διατροφής με Φυλλικό Οξύ 400μg & Βιταμίνη Β12 2μg, 28tabs

Folivit B12

Το Folivit B12 είναι συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει φυλλικό οξύ 400μg και βιταμίνη Β12 2μg, προσφέροντας τα πλεονεκτήματα του φυλλικού οξέος και της βιταμίνης Β12 στον οργανισμό.
Τα 400μg (0,4mg) είναι η συνιστώμενη ημερήσια δόση από τις Εθνικές και Διεθνείς Αρχές Υγείας για την πρόληψη των Δυσπλασιών του Νευρικού Σωλήνα στο γενικό πληθυσμό. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι ένα δισκίο ημερησίως πριν από ένα γεύμα. Η ημερή σια δοσολογία μπορεί να διπλασιαστεί σε περίπτωση ανεπαρκούς πρόσληψης φυλλικού οξέος.
Το Folivit Β12 διατίθεται από τα φαρμακεία σε συσκευασία που περιέχει 28 δισκία.

Τί είναι το Φυλλικό Οξύ;

Το φυλλικό οξύ είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγμα τος Β (βιταμίνη Β9), που ο ανθρώπινος οργανισμός δε μπορεί να συνθέσει. Το φυλλικό οξύ το προμηθευόμαστε είτε μέσω των τροφών (φυσικές μορφές φυλλικού οξέος με μικρή όμως βιοδιαθεσιμότητα), είτε με τη μορφή του συνθετικού φυλλικού οξέος που έχει τη μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Μόνο το 50% κατά μέσο όρο του φυλλικού οξέος των τροφών είναι διατροφικά διαθέσιμο, ενώ η απορρόφησή του παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση μεταξύ των διαφόρων τροφίμων. Επίσης περισσότερο από το 50% της περιεκτικότητας του φυλλικού των τροφίμων χάνεται κατά τη διαδικασία της συντήρησης, της προετοιμασίας και του μαγειρέματος. Το φυλλικό οξύ απαντάται ευρέως στα τρόφιμα με τις καλύτερες πηγές να είναι το συκώτι, τα φρέσκα φασόλια, ο αρακάς, τα φρέσκα πράσινα φυλλώδη λαχανικά – κυρίως το σπανάκι, τα μαρούλια, τα ραδίκια, το λάχανο, αλλά και τα μπρόκολα και τα σπαράγγια. Καλές πηγές φυλλικού οξέως είναι επίσης οι πατάτες και το ψωμί ολικής άλεσης, ενώ τα πορτοκάλια και οι μπανάνες έχουν ικανοποιητικές ποσότητες φυλλικού σε σύγκριση με τα
υπόλοιπα φρούτα.

Folivit B12 Συμπλήρωμα Διατροφής με Φυλλικό Οξύ 400μg & Βιταμίνη Β12 2μg, 28tabs-0Ποιά η σημασία του Φυλλικού Οξέος;

Το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο στη σύνθεση, τη διόρθωση και τη λειτουργία του DNA και RNA, που αποτελούν της βασικές μονάδες της ζωής και είναι απαραίτητα για την κυτταρική διαίρεση. Συνεπώς το φυλλικό οξύ απαιτείται για την παραγωγή και τη συντήρηση των νέων κυττάρων και είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια περιόδων ταχείας ανάπτυξης, όπως είναι η εγκυμοσύνη, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου επιτελείται κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης, είναι αναγκαία η εξασφάλιση των υψηλών επιπέδων του φυλλικού οξέως πριν από τη γονιμοποίηση και κατά τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Ισχυρά επιστημονικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι γυναίκες που λαμβάνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος στην περίοδο της
σύλληψης, μειώνουν έως και 72% τον κίνδυνο να γεννήσουν μωρά με γενετικές ανωμαλίες όπως είναι οι Δυσπλασίες του Νευρικού Σωλήνα (ΔΝΣ).
Ειδικότερα για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας υπάρχει η σύσταση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας των περισσότερων ανεπτυγμένων χωρών, σύμφωνα με την οποία όλες οι γυναίκες που είναι υποψήφιες για εγκυμοσύνη θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά 400μg (0,4mg) συνθετικού φυλλικού οξέος για την πρόληψη των ελλειμμάτων του νευρικού σωλήνα του εμβρύου σε περίπτωση μελλοντικής κύησης.

Μάθετε για τη βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 (κοβαλαμίνη), όπως όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι υδατοδι αλυτή βιταμίνη, δεν παράγεται στον ανθρώπινο οργανισμό και μοναδική πηγή της είναι η διατροφή και συγκεκριμένα τα προϊόντα ζωικής προέλευσης, δηλαδή το κρέας, το ψάρι, το αυγό και τα γαλακτοκομικά. Η βιταμίνη Β12 δρα συμπληρωματικά με το φυλλικό οξύ συμβάλλοντας στο μεταβολισμό του. Έτσι εξασφαλίζεται η ομαλή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του εμβρύου κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, καθώς και οι αυξημένες ανάγκες κατά την κύηση. Η έλλειψη της Β12 μπλοκάρει το μεταβολισμό του φυλλικού οξέος, πράγμα που οδηγεί σε χαμηλή παραγωγή αμινοξέων και νουκλεοτιδίων σε μια απαιτητική περίοδο για την κυτταροδιαίρεση όπως είναι η εγκυμοσύνη.

Απαιτείται για την παραγωγή & τη συντήρηση των νέων κυττάρων. Ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια περιόδων ταχείας ανάπτυξης, όπως είναι η εγκυμοσύνη.

Πνευματικά δικαιώματα © 2013-σήμερα Magento, Inc. Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα.